דג הקרפיון
דג הקרפיון או בשמו הלועזי Cyprinus carpio הוא אחד המינים החשובים בחקלאות המים בעולם.
לקרפיון תכונות כגון שיעור גדילה מהיר, מקדם היפוך מזון נמוך, עמידות באיכות מים ירודה, צורת הטלה נוחה לתפעול ועוד, שהפכו אותו למתאים ביותר לגידול בבריכות ובאגמים.
מוצאו של הקרפיון במזרח אסיה וגידול של דגי הקרפיון תועד בסין כ-500 שנים לפני הספירה. כבר במאה ה- 13 ידוע על גידולו של מין זה באירופה (צ'כיה) ובמאה ה-16 גידלו את דגי הקרפיון גם באנגליה, דנמרק ורוסיה.
ככל שגדלה תפוצתו של דג הקרפיון, כך גדלה גם השפעתו על הסביבה האקולוגית באזורים רחבים בעולם.
ההשפעות העיקריות באו לידי ביטוי בירידה בכמות צמחי מים במקווי מים שונים, ולפעמים גם תחרות עם מיני דגים מקומיים, עד לחשש מפגיעה במערכות האקולוגיות.
דגי הקרפיון הם דגי קרקע הניזונים בטבע ממגוון רחב של מזון וחיים בעיקר במאגרי מים ובאגמים.
קצב הגידול של הקרפיון החי בטבע בארץ הנו 2-3 קג' בשנת חייהם הראשונה ואחרי 5 שנים הוא עשוי להגיע למשקל של כ- 10-12 ק"ג. דגי קרפיון הגדלים באגם הכנרת יכולים להגיע עד לאורך כללי של כמטר ועשרים סנטימטרים ויכולים להגיע עד למשקל של כ- 20 ק"ג .
לארץ הובאו דגי הקרפיון לראשונה בסוף שנות ה-30 של המאה הקודמת מאירופה, ומאז הם מהווים חלק חשוב בחקלאות המים בישראל . בעבר אוכלסו דגי הקרפיון בכנרת במספר הזדמנויות : בשנות 1940-41 ובשנת 1969.
לאורך השנים ידוע גם על בריחה של דגי קרפיון מבריכות גידול דגים שסביב הכנרת. הדגים הבורחים חדרו למערכות המים הטבעיות של האגם והקימו בו אוכלוסיות.
הקרפיון מתרבה במים רדודים כאשר הרבייה מתרחשת באזורים של צמחיה והביצים מודבקות אליה.
זו הסיבה שעליה במפלס המים בכנרת וריבוי צמחיה טבולה בעקבות כך, משפיעים לטובה על הצלחת הרבייה ועל כמות הקרפיונים בכנרת.
להבדיל מהקרפיון הגדל בבריכות הדגים, הקרפיון הגדל בכנרת מכוסה כולו בקשקשים. זהו המופע הטבעי של דג זה החי בבר, ללא ההתערבות לא טבעית מעשה ידי אדם.
בנוסף, דג זה מהווה מוקד משיכה יוצא דופן לפעילות של דיג בשעות הפנאי.
כמעט מידי חורף נערכת תחרות בינלאומית של דיג הקרפיון בהשתתפות דייגים ספורטיביים ממדינות במזרח אירופה כמו בלרוס, אוקראינה, רוסיה וכמו כן מארה"ב ומישראל כמובן.
אחד הדברים המיוחדים בתחרויות דיג אלו : הדגים נתפסים, נשקלים, נמדדים מצולמים ומוחזרים בחזרה אל מי הכנרת כשהם חיים ובריאים.
נמכר שלם עם ראש, פילה עם/בלי עור או טחון
-
- דגי כנרת קפואים, כללי
פילה קרפיון כנרת – קפוא
- בחר אפשרויות
- ₪21.37 – ₪42.74
-
- דגי כנרת קפואים
קרפיון שלם קפוא
- בחר אפשרויות
- ₪34.13 – ₪102.39
-
- אזל המלאי
- דגים מעובדים
קרפיון טחון קפוא
- בחר אפשרויות
- ₪22.50
-